“Cançó d’Amor i de Guerra”, nou espectacle de Marcel Casellas, amb Sons Essencials i Andorra Lírica

La Cobla Catalana dels Sons Essencials i l’Associació Andorra Lírica/Temporada d’Òpera d’Andorra es fusionen en una coproducció per a presentar aquesta singular revisió de la sarsuela Cançó d’Amor i de Guerra, obra d’importància simbòlica per a les dues entitats tant per la temàtica com per la geolocalització. El llibretista Lluís Capdevila, originari de Barcelona, escriví l’obra vivint a Andorra on finalment va morir al 1980. Molt compromès políticament, exiliat a França després de la Guerra Civil, compromet també els arguments de les seves obres amb l’arribada de la República.

Cançó d’amor i de Guerra és una obra d’importància simbòlica per a les dues entitats tant per la temàtica com per la geolocalització. El llibretista Lluís Capdevila, originari de Barcelona, escriví l’obra vivint a Andorra on finalment va morir al 1980. Molt compromès políticament, exiliat a França després de la Guerra Civil, compromet també els arguments de les seves obres amb l’arribada de la República. La història transcorre al Vallespir al 1793, durant la revolució Francesa. En una forja, els treballadors comenten que Ferrán Ridau, el fill de l’alcalde pretén demanar la mà de Francina, la filla del Mestre Andreu. Els joves Eloi i Francina es disgusten amb aquesta noticia doncs estan enamorats. Paral·lelament, Baldiri, mosso de la forja, sospira per Catarina, la criada del mestre Andreu. Tenim doncs dues parelles que s’estimen i les peripècies d’un triangle amorós que presentarà enfrontaments en plena Revolució Francesa.

L’espectacle revisa ara l’obra original en clau de rumba i diversos gèneres mediterranis amb sonoritats ètniques i abundants elements d’improvisació jazzística.
La lírica i la música d’arrel, amb una agosarada i insòlita complicitat, sumen llenguatges per oferir aquesta versió lliure de la sarsuela que va commocionar la Barcelona de principi del XIX.

Repartiment:

Jonaina Salvador (soprano): Francina, filla del Mestre Andreu, enamorada de l’Eloi
Beñat Egiarte (tenor): Eloi, mosso de la farga, més tard capità de l’exèrcit republicà, enamorat de la Francina
Guillem Forné (baríton): L’Avi Castellet, vell pastor, avi de l’Eloi
Orfeó Manresà: cors

Heura Gaya: Caterina i cors
Jordi Giménez: Horaci i cors populars
Jordi Campos: Baldiret i cors populars
Marcel Casellas: Narracions

Toni Rocosa: clarinet i tenora
Ivó Oller: trompeta
Joan Moliner: flabiol i tamborí
Jordi Campos: tible i saxo tenor
Jordi Giménez: fiscorn i trombó
Alfons Rojo: guitarra
Ricard Parera: bateria
Marc Vall: percussions

Ballarins: Jaume Porta, Anna Mangot

Direcció musical i arranjaments: Marcel Casellas
Direcció escènica i coral: Jonaina Salvador
Dramatúrgia i Producció: Cobla Catalana dels Sons Essencials/ Andorra Lírica
Coordinació tècnica (so): Pau Vinyoles
Coordinació tècnica (llums): Quim Pla

+ info

Comparteix

Sobre l'autor:

caCatalan
caCatalan
Esta web utiliza cookies, puedes ver aquí la Política de Cookies. Si continúas navegando, estás aceptándola.