MC Trio participarà en un acte entre l’escultura i la vinicultura

El Festival Arrela’t d’Esplugues de Llobregat prepara per al final d’octubre una edició que planteja noves accions i nous plantejaments al voltant de la cultura. Enguay, l’organització ha previst una producció especial per a l’ocasió en què Música, vi i terra s’entrellaçaran en un espai tan característic com La Rajoleta, els antics forns que daten de l’època morisca on es fabricaven tonelades de ceràmiques per a tot Catalunya i l’estranger fins al s. XIX.

Per a aquesta ocasió. Marcel Casellas ha creat una producció especial aliat amb la mà de l’escultor i ceramista Mirko Zeni i el paladar del somelier Xavier Samarra. En petit format, càlid i fresc alhora, i per a un lloc especial com en un celler, unes bodegues o uns forns ceramistes, el bon vi s’acompanya de la millor música per a una acció escultòrica que també parteix de la terra.
Aquest espectacle, que passa per la glosa, transcorre de celler en celler travessant la corda fluixa que va de la taverna a una peculiar cava de jazz d’arrel catalana. Així és com, en aquesta ocasió, la trobada amb Xavier Samarra, somelier del Baix Llobregat de reconeguda trajectòria, oferirà un tast ben interessant de vins de la nostra zona o molt propers, i amb una peculiaritat sorprenent: es tastaran els vins d’àmfora. Aquest vins són envasats en àmfores de ceràmica per a la fermentació del raïm, criança i envelliment del vi. I recuperen així una pràctica grega que retorna a casa nostra amb un procés especial. Els músics, juntament amb el somelier, s’uneixen encara a un tercer factor que entra en joc: l’escultor i ceramista Mirko Zeni, que crearà, en directe, una peça especial per a l’actuació.

Comparteix

Sobre l'autor:

caCatalan
caCatalan
Esta web utiliza cookies, puedes ver aquí la Política de Cookies. Si continúas navegando, estás aceptándola.