CD L'Aloja (2016)

L'Aloja, 2016

Escolta'l a Spotify

1 Ara arriba la cobla. Marcel Casellas (Balada-rumba)

2 Has despertat el dimoni. Marcel Casellas (Ball pla)

3 Els duendos. Marcel Casellas (Rebatut a deu)

4 Seguidilles vingueren. Marcel Casellas

5 Nits de somnis i de contrapàs. Marcel Casellas (Aire de contrapàs)

6 El cep. Marcel Casellas (Sardana de tirada lliure)

7 Encara tinc temps per fer tard. Marcel Casellas (Fandango)

8 La cambra de jaç. Marcel Casellas (ball pla basat amb els "Nans vells" de la Patum)

9 La plaça folla. Marcel Casellas (Rebatut a onze)

10 L'Aloja. Marcel Casellas (Rumba passejada)

A L’Aloja us presentem sis cançons i quatre peces instrumentals, totes de nova creació, que tracten temes diversos. L’atzar —o potser la maquinació d’algun donyet entremaliat— ha fet que en aquest compendi hi hagi un cert predomini d’elements mitològics catalans.

Rítmicament i genèricament, el CD presenta el ball pla, la rumba, el fandango, les seguidilles, el contrapàs, la sardana i alguns rebatuts coixos, com si aquests gèneres de ball formessin part de la quotidianitat festiva de la nostra terra —la jota, igualment essencial, l’hem tractada a bastament en treballs anteriors—.

Conscients que parlar de quotidianitat festiva quan ens referim a aquestes formes essencials de dansa és una idea il·lusòria, no ens estem d’esbombar-los i d’esparcir-ne els seus aires singulars com qui mira d’impregnar el bosc eixut d’espores dorments. A l’espera del dia que es donin les condicions propícies per a la florida…, temps venidors de nits esporògenes, de conspiracions músic-ballador…, de complicitats entre el gest, la paraula i els ritmes de la terra.

El vull comprar (PVP: 14 €, ports pagats)